baktermen

Bbrood, artikel Bakkers in Bedrijf november 2020

Dertien jaar geleden is deze bakkerij begonnen. Nu gaan ze hun bakens verzetten. Van 'puur brood met desem' gaan ze werken met biodynamische grondstoffen, traceerbaar enzovoort. Een mooi artikel in Bakkers in Bedrijf, november 2020. Ik heb het artikel gescand om het hier integraal weer te geven. Het is een prachtige illustratie van alles waar ons nieuwe boek over gaat, traceerbaarheid, Nederlandse grondstoffen, korte keten. Het is ook een bemoedigend voorbeeld van: 'waar een wil is, is een weg'. 
Renee Pater heeft in 2013 meegedaan in het boek Nachtbrood, met het suikerbrood.
Bij de Graancirkel in 2018, gehouden in Groningen, waren Renee en Lotte ook deelnemer. We zagen de graanakkers van Piet van Zanten, zijn prachtige eenkoornveld.
In ons boek Oude granen, nieuw brood staan Piet van Zanten, Cees Notenboom en Cor Hofmans als ketensamenwerkers voor Puur Gronings van Bakkerij van Esch. Leuk om boer en molenaar hier weer terug te zien. 


Hier het artikel uit Bakkers in Bedrijf, nummer 9, november 2020. Het artikel is geschreven door Michelle de Koning, de foto's zijn van Manon Klaver. 

logo50

 

1 50

2 50

3 50

4 50