Artikelen

Broodbaklessen herfst en winter 2022/2023

 DESEMBROOD BAKKEN VAN OUDE GRANEN
uit de buurt van Nijmegen

Dit seizoen houden we op kleine schaal nog broodbaklessen bij mij thuis.
We maken desembrood naturel en krenten/rozijnen,
alles met meel van biologische oude granen uit de buurt.
(Doornik Natuurakkers Bemmel, Waldboeren Berg en Dal, Tongelaar Mill en wat zich nog meer aandient)

We werken met volkorenmeel van emmer tarwe,
van populatietarwe 
of van een speltsoort.
Het meel is gemalen tussen molenstenen.


De lessen beginnen om 10 uur en eindigen rond 14 uur.
We kneden zelf een deeg, vormen het, bakken het.  
We gaan moederdeeg starten (thuis verder). 
We nuttigen koffie/thee; soep en brood.
En we bespreken de achtergrond van alles.

 

Hier krijg je een beeld van de broodbaklessen. 

 

 

Data

zaterdag 29 oktober (vol)

zaterdag 26 november (vol)

zaterdag 10 december  (nog 2 plaatsen)

zaterdag 21 januari 2023 (nog 3 plaatsen)

zaterdag 25 februari 2023 (4 plaatsen)

zaterdag 25 maart 2023 (4 plaatsen)

 

nb wil je met 4 mensen een eigen broodbakles organiseren
- gistbrood of desembrood - dat kan ook. Stuur maar een mail. 

 

P1200477 

 

 

Praktisch

Theorie: jullie krijgen een stencil mee van de les, plus een duidelijke instructie hoe je de starter verder thuis behandelt.

Plaats: bij Ineke thuis, Sterreschansweg 27, 6522 GH Nijmegen

Tijd: 10 - 14 uur

Kosten: 45 euro per persoon. Te betalen tijdens de les of na de les over te maken op mijn bankrekening.

Zelf meenemen: niets

Wel graag pantoffels of sokken meenemen in verband met mijn houten vloer.

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Tenslotte

Wil je elders in den lande thuis broodbakles van mijn naamgenote Ineke (van Spelde)

van harte aanbevolen.