|
DESEMBROOD BAKKEN VAN OUDE GRANEN
uit de buurt van Nijmegen
Dit seizoen houden we op kleine schaal nog broodbaklessen bij mij thuis.
We maken desembrood naturel en krenten/rozijnen,
alles met meel van biologische oude granen uit de buurt.
(Doornik Natuurakkers Bemmel, Waldboeren Berg en Dal, Tongelaar Mill en wat zich nog meer aandient)
We werken met volkorenmeel van emmer tarwe,
van populatietarwe of van een speltsoort.
Het meel is gemalen tussen molenstenen.
De lessen beginnen om 10 uur en eindigen rond 14.30 uur.
We kneden zelf een deeg, vormen het, bakken het.
We gaan moederdeeg starten (thuis verder).
We nuttigen koffie/thee; soep en brood.
En we bespreken de achtergrond van alles.
Hier krijg je een beeld van de broodbaklessen.
Data
zaterdag 29 oktober (vol)
zaterdag 26 november (vol)
zaterdag 10 december (vol)
zaterdag 21 januari 2023 (vol)
zaterdag 25 februari 2023 (vol)
zaterdag 25 maart 2023 (vol)
nb in het nieuwe seizoen geef ik geen broodbaklessen meer.
Behalve als je persé les wilt in broodbakken met oude granen.
Trommel hooguit vier mensen bij elkaar en stuur mij een mail om te overleggen over een datum.
Mijn emailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Praktisch
Theorie: jullie krijgen een stencil mee van de les, plus een duidelijke instructie hoe je de starter verder thuis behandelt.
Plaats: bij Ineke thuis, Sterreschansweg 27, 6522 GH Nijmegen
Tijd: 10 - 14.30 uur
Kosten: 45 euro per persoon. Te betalen tijdens de les of na de les over te maken op mijn bankrekening.
Zelf meenemen: niets
Wel graag pantoffels of sokken meenemen in verband met mijn houten vloer.
Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tenslotte
Wil je elders in den lande thuis: broodbakles van mijn naamgenote Ineke (van Spelde)
of wil je desembrood leren in een bakkerij: Eline Ex, Amsterdam Noord
of in Nijmegen in een bakkerij: broodbakles van Steekbakker Jorrit
allen van harte aanbevolen.