Happy Walking in the Grain

Happy Walking in the Grain 2019
(wekelijkse wandeling langs de granen van Doornik Natuurakkers)

 

Ja, woensdagavond 22 mei beginnen we weer met de wekelijkse wandelingen over Doornik Natuurakkers. Kom één of meerdere keren meelopen.

(zie hier logboek 2019)

met wie?wbm 2237
met Louis Dolmans van Doornik Natuurakkers en met Ineke Berentschot van wiebaktmee

wanneer?
Elke woensdagavond vanaf 22 mei tot alle granen geoogst zijn. Weer of geen weer, wij wandelen.

hoelaat?
Van 19.00 uur tot 20.30 uur.

waar starten?
De start is bij het leslokaal op Doornik Natuurakkers, zie de stip op deze plattegrond.  

pomp en toilet en fietsen stallen?
Bij het leslokaal staat een pomp met vers water. Er is een toilet. De fietsen kunnen in het afgesloten leslokaal gestald worden. 

hoe kom ik daar?
Wie met de fiets vanuit Nijmegen komt kan het beste over de Waaldijk rijden. Fiets voorbij de Sprok over de dijk, laat huize Doornik links liggen en dan verderop ziet u het leslokaal. Het is te herkennen aan een stalen geraamte van een soort schuur. Als u dit ziet, kunt u iets verderop de dijk af fietsen. In de zomer gaat dit stalen geraamte tamelijk schuil onder het groen. Houvast: de schuur ligt heel dichtbij het amfitheater en dat weet iedereen die u tegenkomt.

Uw auto kunt u kwijt op de twee parkeerplaatsen van Park Lingezegen. 
De eerste - vanaf Nijmegen gezien - is langs de Vossenpelsestraat, ter hoogte van de bushalte. Tussen Vossenpelsestraat (nummer 43, 6663 KG) en Vossenpelsestraat 40 (6681 KE). Loop van hieraf richting landhuis Doornik, ga bij de oprit van dit landhuis (rechts, met bomenrij) niet naar rechts (dus niet naar het zencentrum), maar sla het pad linksaf in (blauw bordje Doornik). Ga bij het koeienweilandje naar rechts, en u ziet 'de schuur.' (nu in de zomer omzoomd door bruidssluier). 
De tweede parkeerplaats bevindt zich naast Zandsestraat 5, 6681 KB. Loop van hieraf richting Waaldijk over het verharde pad. Vlak voor u op de Waaldijk bent, kunt u langs een graanakker lopen naar het beginpunt, 'de schuur'. Of sla al eerder rechtsaf en dan bij het wilgenlaantje linksaf.
Vanaf beide parkeerplaatsen is het circa 15 minuten lopen - wie moet zoeken doet er langer over - dus zorg dat u op tijd parkeert.

problemen?wbm 2007
Bel 06 50667900 (Louis) of 06 22579886 (Ineke).

hoe duur? 
De wandelingen kosten 2,50. Dit betaal je één keer; loop je vaker mee, dan hoef je geen duit meer in het zakje te doen (mag wel). De opbrengst gaat in z’n geheel naar Stichting Zaadgoed.

opgeven?
Hoeft niet.

informatie? 
Ineke tel. 0243237907, email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Louis, email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

laarzen? 
zijn erg handig, als de grond een beetje nat (en glibberig) is.

wandelingen van de vorige jaren?
Ja, lees de verslagen van de Happy Walkings van de afgelopen jaren.