Broodbaklessen van anderen

Broodbaklessen van anderen

De eerste die mij te binnen schiet is Wim van Gerwen van Bakker Meelmuts. Ik ken hem van mijn bakkerij tijd, dertig jaar geleden. En hij en zijn zonen en dochter hebben meegedaan met Nachtbrood. Het lijkt me een hele prettige tijd daar met Wim aan de werkbank.

De tweede, en dan ook nog in een echte houtoven: Ton IJsseldijk van Sallands HoutovenbroodGeen woord teveel van Ton. Wel de handen aan het deeg en echt zuurdesembrood leren bakken.

Ten vierde: molen De Hoop in Oud Zevenaar. Jan Pijnappel heeft zijn molenaarsstokje doorgegeven aan Maaike en Frits Botter. Ze hebben een mooie ´kantine´. Af en toe slepen ze de twee oventjes daar naar toe en dan houden we daar broodbakles. Ik geef ze, zij organiseren het. 

Hier kun je niet echt les nemen; wel kun je hun prachtige site volgen en al volgende het broodbakken oefenen: de Weekendbakery.


Maar je kunt natuurlijk ook gelijk je aanmelden bij Robert van Beckhoven. Bekend van t.v. In het echt vooral aardig (en) gedreven. Goes for the best. Wie daar niet zenuwachtig van wordt: social cooking, brood

Mijn cursisten verbazen zich er steeds weer over hoe weinig ingrediënten een lekker brood eigenlijk nodig heeft’, zegt Evi Rothenburg, die workshops broodbakken geeft in het dorp Reijmerstok in Limburg. ‘Meel, gist, zout en water, dat is alles!’ Ik ken haar niet, maar heb alle vertrouwen in de bakster

Annelies Emmen woont in Nijmegen, werkt parttime bij de Witte Molen, is inmiddels doordesemd van zelf brood bakken (mede door de verschillende lessen die ze bij mij gevolgd heeft) en geeft haar kennis graag door. Ze geeft broodbaklessen bij haar thuis, dus wie in kleine kring les wil, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..