Broodbakles

Broodbaklessen 2021/2022

 DESEMBROOD BAKKEN VAN OUDE GRANEN
& BEZOEK AAN DE WITTE MOLEN

Dit seizoen houden we weer broodbaklessen bij mij thuis.
We maken desembrood naturel en krenten/rozijnen,
alles met meel van biologische oude granen uit de buurt.
(Doornik Natuurakkers Bemmel, Waldboeren Berg en Dal)

We werken met volkorenmeel van emmer tarwe,
van populatietarwe 
of van een speltsoort.
Het meel is gemalen tussen molenstenen.


De lessen beginnen om 10 uur en eindigen rond 14 uur.
We kneden zelf een deeg, vormen het, bakken het.  
We gaan moederdeeg starten (thuis verder). 
We nuttigen koffie/thee; soep en brood.
En we bespreken de achtergrond van alles.
Wie wil kan na de les mee naar De Witte Molen.

Data

zaterdag 28 augustus (vol)

zaterdag 25 september (nog 2 plaatsen)

zaterdag 30 oktober (vol)

zaterdag 27 november (nog 4 plaatsen)

zaterdag 29 januari 2022 (nog 4 plaatsen)

zaterdag 26 februari 2022 (nog 4 plaatsen)

zaterdag 26 maart 2022 (nog 4 plaatsen)

zaterdag 23 april 2022 (nog 4 plaatsen)

zaterdag 28 mei 2022 (nog 4 plaatsen)

 

nb wil je met 3 of 4 mensen een eigen broodbakles organiseren
- gistbrood of desembrood - dat kan ook. Stuur maar een mail. 

 

P1200477 

 

 

Praktisch

Hoe ziet zo'n les er uit? Zie hier: broodbaklessen in beeld 

Theorie: jullie krijgen een stencil mee van de les, plus een duidelijke instructie hoe je de starter verder thuis behandelt.

Plaats: bij Ineke thuis, Sterreschansweg 27, 6522 GH Nijmegen

Tijd: 10 - 14 uur, daarna evt. naar de molen.

Kosten: 45 euro per persoon. Te betalen tijdens de les of na de les over te maken op mijn bankrekening.

Zelf meenemen: niets

Wel graag pantoffels of sokken meenemen in verband met mijn houten vloer.

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.