Broodbakles

Broodbaklessen 2020/2021

 DESEMBROOD BAKKEN & BEZOEK AAN DE WITTE MOLEN

Dit seizoen houden we de broodbaklessen op enkele zaterdagen bij mij thuis.
We maken desembrood naturel en krenten/rozijnen,
alles met meel van granen van Doornik Natuurakkers.

In verband met de anderhalve meter zijn we met hooguit drie lesnemers per keer. 
Geef je rustig op. Je mag in dit post-corona tijdperk ten allen tijde weer afzeggen, logisch.

We werken met meel van rode emmer of van een populatietarwe of van een speltsoort.
Welk meel, dat is een verrassing.
Het is namelijk afhankelijk van welk meel de Witte Molen gemalen heeft van Doornik granen.


De lessen beginnen om 10 uur en eindigen tussen 15 uur en 15.30 uur.
We kneden zelf een deeg, vormen het, bakken het. 
We starten een moederdeeg. 
We vormen de broden. We bakken de broden.
We nuttigen koffie/thee; soep en brood tussen de bedrijven door.

Rond 14 uur a 14.30 zullen de broden klaar zijn.
Dan fietsen/rijden we naar
De Witte Molen in Nijmegen;
zij vermalen uitsluitend biologische granen,
waaronder de lokale Doornik granen.

WIL JE MET JULLIE DRIEËN EEN APARTE LES?
MAIL OF BEL, DAN SPREKEN WE IETS AF BUITEN ONDERSTAANDE DATA.
MET Z'N TWEEËN KAN OOK, DAN REKEN IK 100 EURO VOOR JULLIE SAMEN.
 

 

P1200477 

 

zaterdag 29 augustus 2020  (vol)

zaterdag 26 september 2020  (vol)

zaterdag 31 oktober 2020 (vol)

zaterdag 28 november 2020 (vol)

zaterdag 30 januari 2021 (NOG 3 PLAATSEN)

zaterdag 27 februari 2021 (NOG 3 PLAATSEN)

zaterdag 27 maart 2021 (NOG 3 PLAATSEN)

 

 

Praktisch

Hoe ziet zo'n les er uit? Zie hier: broodbaklessen in beeld 

Theorie: jullie krijgen een stencil mee van de les, plus een duidelijke instructie hoe je de starter verder thuis behandelt.

Plaats: bij Ineke thuis, Sterreschansweg 27, 6522 GH Nijmegen

Tijd: 10 - 15 uur

Kosten: 45 euro per persoon. Te betalen tijdens de les.

Zelf meenemen: niets

Wel graag pantoffels of sokken meenemen in verband met mijn houten vloer.

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.