Broodbakles

Broodbaklessen 2019/2020

 DESEMBROOD BAKKEN & BEZOEK AAN DE WITTE MOLEN

Dit seizoen houden we de broodbaklessen op enkele zaterdagen bij mij thuis.
We maken desembrood naturel en krenten/rozijnen,
alles met meel van granen van Doornik Natuurakkers.


De lessen beginnen om 10 uur en eindigen tussen 15 uur en 15.30 uur.
We kneden zelf een deeg, vormen het, bakken het. 
We starten een moederdeeg. 
We vormen de broden. We bakken de broden.
We nuttigen koffie/thee; soep en brood tussen de bedrijven door.

Rond 14 uur a 14.30 zullen de broden klaar zijn.
Dan fietsen/rijden we naar
De Witte Molen in Nijmegen;
zij vermalen uitsluitend biologische granen,
waaronder de lokale Doornik granen.

 

allesstaatklaar 

 

zaterdag 2 november 2019 (vol)  

Zuurdesemles Oberkulmer Rotkorn spelt of een andere spelt van Doornik 

 

zaterdag 30 november 2019 (vol)

Zuurdesemles Rode emmer tarwemeel

 

zaterdag 4 januari 2020 (vol)

Zuurdesemles Doornikse mix (samengesteld uit diverse Doornik melen)

 

zaterdag 1 februari 2020 (nog 1 plaats)

Zuurdesemles Eenkoorn tarwemeel (onder voorbehoud, als er voldoende geoogst is, anders Emmermeel)

 

zaterdag 29 februari 2020 (nog 4 plaatsen) 

Zuurdesemles Sint Jansrogge

 

zaterdag 4 april 2020 (nog 4 plaatsen)

Zuurdesemles Rode emmer tarwemeel

 

 

Praktisch

Hoe ziet zo'n les er uit? Zie hier: broodbaklessen in beeld 

Theorie: jullie krijgen een stencil mee van de les, plus een duidelijke instructie hoe je de starter verder thuis behandelt.

Plaats: bij Ineke thuis, Sterreschansweg 27, 6522 GH Nijmegen

Tijd: 10 - 15 uur

Kosten: 45 euro per persoon. Te betalen tijdens de les.

Zelf meenemen: niets

Wel graag pantoffels of sokken meenemen in verband met mijn houten vloer.

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.