Broodbakles

Broodbaklessen 2018/2019 

 

indruk van broodbaklessen van vorige jaren 

 

Nieuwe locatie

Tot op heden gaf ik altijd les thuis. De oven en de ruimte rondom de tafel zijn de beperkende factoren. Sindskort heb ik het gastvrije Babylon ontdekt; de kantine/keuken van voormalig bejaardentehuis De Vijverhof. Hier ga ik komend seizoen mijn broodbaklessen geven. De lokatie is prachtig, zie de website van huiskamerrestaurant Babylon te Berg en Dal. De oven is groter dan mijn thuisoven. Er is ook een soort rijskast. Dus er is nu plaats voor 7 deelnemers per keer. 

 

rodeemmertien

rode emmer 29 juli 2016 doornik 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meel van granen van Doornik Natuurakkers

Net als afgelopen jaar bakken we met meel van Demeter granen, geteeld op Doornik Natuurakkers. Granen van oogst 2018: Rode Emmer, Heliaro populatie, Spelt van Hoosterhof, Sint Jansrogge. Deze granen worden vermalen op De Witte Molen te Nijmegen. Er zijn lessen in gistbrood (biogist) en er zijn lessen in zuurdesembrood. Zie hieronder. De te nuttigen soep en salade blijven als vanouds onderdeel van de broodbakles.

broodbakles

 tijmuienbroodjestien

 

 

 

 

 

 

 

plaatvol

appelbroodjestien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Broodbaklessen nieuw seizoen

1 oktober 2018 (vol)
Zuurdesemvolkorenbrood en zuurdesemkrentenbrood van Doornikse mix. We gaan allemaal zelf een zuurdesem starten in de les. Haverkoeken.

 

5 november 2018 (vol)
Gistbrood van Doornikse mix; van een deel van het deeg maken we rozijnenbroodjes met appelvulling. Haverkoeken.

 

26 november 2018 (vol)
Kerstles. Kerstbrood (gist) van Doornikse mix. Van een deel van het deeg maken we appelbroodjes. Haverkoeken. 

7 januari 2019 (vol)
Zuurdesemvolkorenbrood en zuurdesemkrentenbrood van Doornikse mix. We gaan allemaal ook zelf een zuurdesem starten. Haverkoeken.

4 februari 2019 (vol)
Broodbakles met Nijmeegse bakkers en diverse melen van Doornik Natuurakkers

4 maart 2019 (vol)
Zuurdesemvolkorenbrood en zuurdesemkrentenbrood van Doornikse mix. We gaan allemaal zelf een zuurdesem opstarten tijdens de les. Haverkoeken.

 

8 april 2019 en 6 mei 2019 Deze beide lessen vervallen. In Babylon gaat namelijk ook op maandag gekookt worden, dus dan hebben ze zelf de keuken nodig.

 

Kijk hier bij Broodbaklessen van anderen, wellicht is nog ergens plaats. 


Praktisch

Hoe ziet zo'n les er uit? Zie hier: broodbaklessen in beeld 

Theorie: jullie krijgen een stencil mee van de les, plus (bij zuurdesemles) een duidelijke instructie hoe je de starter verder thuis behandelt.

Plaats: Huiskamerrestaurant Babylon (in voormalig bejaardentehuis De Vijverhof), Kwakkenbergweg 150, 6571 GA Berg en Dal

Tijd: 15.00 - 19.00 uur; inloop vanaf 14.45 uur. 

Te bereiken: per fiets of per auto (parkeerplaatsen op het terrein). Stadsbus 8 stopt pal voor Babylon (naam halte: Vijverhof, de naam van het voormalige bejaardentehuis)

Kosten: 35 euro per persoon. Te betalen tijdens de les.

Privéles? Wie in klein verband een aparte broodbakles wil; dit kunnen we gewoon bij mij thuis doen (maximaal 4 mensen). Wie in groter verband een aparte les wil; dat kan bij Babylon. Mail hierover met Ineke.

Zelf meenemen: voor de zuurdesemlessen een jampotje; voor alle lessen een kom of schaal of pan waar 2 liter water in past.

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.