eerder gebakken

Dagelijks brood

 

Zo langzamerhand

schrijf ik meer poëzie en proza dan broodartikelen. Ik heb dan ook besloten om te gaan stoppen met mijn broodwerkzaamheden.

Ik stop ook met het geven van broodbaklessen.
Uitzondering: mocht je persé les willen in brood bakken met oude granen; trommel zelf hooguit 4 mensen bij elkaar en spreek met mij een datum af. Mijn emailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

En.... per 1 jauari 2024 gaat deze website uit de lucht. Hoofdzaak: HET IS MOOI GEWEEST. En verder: wat mij betreft geen data meer die energie slurpen.

Alle tijd voor jullie en voor mij om nog artikelen of recepten van de website te halen, die we willen bewaren. 

 

Uiteraard

stop ik niet met het bakken van mijn dagelijks brood voor mezelf en voor wie met mij eet. Wekelijks bak ik, van meel van Nijmeegse De Witte Molen, van traceerbaar meel - lang leve de administratie van de witte molenaars -  van meel van Emmer tarwe, Spelt tarwe of populatietarwe of waar dan ook van.

Het liefst bak ik volkorenbrood. Heerlijk, die terra cotta tegels op mijn ovenvloer. En heerlijk, dat oude trouwe ijzeren smalle broodblik waar een deeg van 650 gram meel per brood in past.

Kortom, mijn dagelijks brood bak ik wekelijks. Ik stop niks in de vriezer; goed desembrood is prima een week te eten. En....  zo houd ik mijn desem dus ook wekelijks op peil.

Hier wat foto's van mijn dagelijkse brood. Er volgen er vast nog wel meer voordat het nieuwe jaar begonnen is.

 

kastanjemeelkastanjekoek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kastanje'taart' naar recept van Heerlijk Happen

 

 

panbrood0panbrood1

panbroden van eenkoornmeel en - grote - van eenkoornmeel en emmermeel 

 

 

moerbeienbrood

moerbei2 

 

 

 

 

 

 



tegelvloerbroden van speltmeel en moerbeien 

 

 

P1370049

ingepakt

 

 

 

 

 

 

 


uitgepktallebei
 

 

 

 

 

 

  

 

 speltmeelpitaP1360442

 

 

 

 

 

 

 

P1360308

P1360331

 

 

 

 

 

 

 

 

brood 3 eenkoornmeel eerste

brood 3 onderkant

 

 

 

 

 

 

 

 

 

brood 5 rode emmer

brood 5 broden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

brood 4 rode emmer

brood 4 onderkant

 

 

 

 

 

 

 

 

 

brood 2 speltmeel

brood 2 gebakken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

brood 1  gevormd

brood 1 gebakken 

 

 

 

 

 

 

 

summary

These times I write more poetry and prose than articles on bread. So I decided to stop www.wiebaktmee.nl by the first of january 2024. It has been good, it has been very satisfying. But as we say in Holland: HET IS MOOI GEWEEST. 
Of course I bake my own daily bread. In my good old iron bread tin. On my terra cotta tiles. 
I am lucky to have a windmill in this city that mills organic grains for more than forthy years. And I am lucky that they have also local grown milled grains, old grains. And I am lucky I can always ask them from where this or that grain is from. 
In fact I am lucky. 
I'll post some more daily breads till it is the first of january of the new year.