eerder gebakken

Peulvruchten en brood

 

Wiebaktmee en peulvruchten
In het boek Oude granen nieuw brood staat een brood met 10% lupinemeel, bladzijde 135.  
Er wordt verwezen naar wiebaktmee, voor broden met hele gekookte peulvruchten.
Hier staan alle peulvruchtenpagina's op een rij.

Peulvruchtenbrood 1 groene mungbonen, gebuild tarwemeel, gist.

Peulvruchtenbrood 2  desembrood met gekookte Belugalinzen.

Peulvruchtenbrood 3 zie 2, maar dan de vraag: is het enzym lipoxygenase werkzaam?

 

Erwt-en-brood  gekookte erwten, volkoren tarwemeel, desem

Kapucijner-en-brood  gekookte kapucijners, tarwebloem, roggemeel en gist

 

Hummus  recepten van Ineke Fienig

 

Dosa 1  van groene mungbonen en rijstemeel

Dosa 2  van gefermenteerde urud dal en rijstemeel

Dosa 3  van witte (gedopte) zwarte boontjes