eerder gebakken

Je eigen gierst telen, oogsten, pellen, schonen

Mathias De Blanck

doet mee met het boek Oude granen, nieuw brood.
Hier staat hij in met een aantal 'panbroden', van diverse granen. De granen voor zijn boek zijn geteeld op het agroforestry bedrijf Ongenaerthoeve. Het graan wordt gemalen bij de Artemeersmolen. Vlokken maakt Mathias zelf met een eigen vlokkenmolen. 


Gierst

Behalve dat hij zijn eigen broden (en die voor zijn familie) bakt, teelt, oogst, pelt en schoont hij tegenwoordig ook zijn eigen gierst. Hij heeft een filmpje gemaakt van het hele proces. De docent in hem verloochent zich niet. Hier kun je zijn film bekijken: Gierst, van zaad tot oogst

 

In 2021

heeft Mathias drie soorten gierst gezaaid in zijn tuin. Zie hier zijn zeer instructieve filmpje van de gierstsoorten op 21 juli 2021

 

Witte en Rode pluimgierst en Japanse gierst op 28 augustus 2021. Volg deze link: https://youtu.be/SyYZ-Cx6_no