eerder gebakken

Oude granen, nieuw brood

 

omslag oude granen nieuw brood

GEGEVENS

Hier is de link naar het  boe
Het boek is gedrukt in Gent, België, bij Graphius/duurzaam produceren.
Je kunt het kopen bij je plaatselijke boekhandel. Hebben ze het niet op voorraad,
dan kunnen ze het voor jou bestellen en heb je 1 of 2 dagen daarna.
Je kunt het ook hier bestellen of waar dan ook. 
Ben je retailer, maar geen boekhandel en wil je het boek verkopen?
Neem kontakt op met uitgever Heleen Gierveld.
Ook als je het boek wilt promoten/bespreken. 
Haar mailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Haar telefoonnummer is 0616426440

 

Vrij te gebruiken: 
pdf flyer  en
pdf voorkant 



 

 

13 oktober doop van het boek. 

foto 1 25

foto theo 25 ineke

 

 

 

 

 

 

foto 5 50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dag 2 na bakken

 

RECTIFICATIE BLADZIJDE 199

Stoer Zweeds Vikingbrood van Beesham Soogrim

met hele gerst en volkoren roggemeel en volkorenspeltmeel

 pdf Herziene versie van Svedje Råg Bröd bladzijde 199

peter van berckel gerstebrood

Peter van Berckel

over gerst en Tibetaans gerstebrood 

en over ons boek

velt lieven david

VELT 

In hun tweemaandelijks tijdschrift Seizoenen

is ons boek besproken door Lieven David, 

hier is het leesbaar

 introdecorrespondentklein

 

3 december, leuk, vandaag staat ons boek in De Correspondent..

Goed artikel van Thomas Oudman. 

Discussieer mee als je abonnee bent. 

broodboekacht

 

Anneke Ammerlaan schrijft het voorwoord in ons nieuwe broodboek.

Zij refereert aan haar bijdrage in dit boek. 

Dit twittert ze over het boek.

 Yolanda van der Jagt 50

 

Yolanda van der Jagt 

heeft redenen om het boek mooi te vinden 

 nrc2

 

NRC special over Brood
7 en 8 november 2020
met in de digitale versie een kader over ons boek

mergenmetzklein

 

Joow, wat een gedegen verhaal

van MergenMetz over ons nieuwe boek.

 verkleindbroodsmakelijk

 

Ook Broodsmakelijk.nl maakte

een super gedegen boekbespreking op hun site.  

rienkosklein

 

Rien Kos,

columnist Bakkerswereld

 xandra bakt brood 30

 

Xandra bakt brood 

recenseert Oude granen, nieuw brood

 schilperoord5

Peer Schilperoord heeft Sieben Getreide geschreven.
Hij en ik wisselen onze boeken uit met gesloten beurs. 
Leuk, we staan aangekondigd in BD nieuws.

gelderlander8

 

 Recensie in De Gelderlander 14 oktober 2020

optimistklein

 

Winactie The Optimist

(met dank aan Twitter WUR Plant)

 theoptimist bladzijde 2 verkleind

 

Artikel in The Optimist nov/dec 2020

met 5 boeken om te verloten

 logo10

Boeken top 3
Bakkers in bedrijf,
november 2020

noordhollands dagblad 50

 

Weer terug naar de oude granen

Noordhollands Dagblad 23 oktober 2020

Cas Broxterman

lekker weten verkleind

 

Het boek is ook te koop bij Ekoplaza

kop artikel

 

Ekoland november 2020

 fotograaf5

 

Fotograaf  van Oude granen, nieuw brood

is Theo Jennissen. Who is this man?

serie 13

 

Beesham Soogrim doet mee in het boek.

Hij leest ongetwijfeld beter Zweeds en Engels dan Nederlands.

Enkele quotes van hem in leesbaar Engels

gibberine 10

 

Zemelbrood

Leuk om uit je eigen boek te bakken.

Superleuk om van je medeschrijvers iets nieuws te leren, 

zoals over gibberine in de aleuronlaag, bladzijde 13. 

5

 

Peter Voshol introduceert in het boek het begrip:

belevingskwaliteit. (zie bladzijde 78)

Wat bedoelt hij daarmee?  Ultrakort interview aan de Lek.

ingezoomdtien

 

Soms staat er in het boek: zie verder op wiebaktmee.

Zoals hier bij het stukje over Moederkoorn op bladzijde 71.

Lees het hier: moederkoorn op wiebaktmee.

 jeankirchervooroptien

 

Bij 'verbetermiddelen' op bladzijde 97 staat: zie wiebaktmee.

Enzymtechnologie en brood

BakkersVakbeurs 2019 Goed Brood, lezing.

doorsnee tien

 

Bij 'brood met lupinemeel' op bladzijde 135

wordt verwezen naar broden met hele gekookte peulvruchten

op wiebaktmee. Hier staat alles op een rij.  

boek2

 

We hebben het Handboek voor den Nederlandschen

landbouw en veeteelt uit 1901 geregeld gebruikt.

Wageningen University & Research heeft een digitale

versie van dit boek op het net gezet. Prachtig. 

 logo10

 Bbrood gaat biodynamisch

brood maken van Nederlands graan.

 marije bakt brood

 Marije bakt Brood geeft ons boek 5 sterren.