|
Oude granen, nieuw brood
![]() |
GEGEVENS Hier is de link naar het boek
Vrij te gebruiken: |
13 oktober doop van het boek.
![]() |
Stoer Zweeds Vikingbrood van Beesham Soogrim met hele gerst en volkoren roggemeel en volkorenspeltmeel pdf Herziene versie van Svedje Råg Bröd bladzijde 199 |
![]() |
over gerst en Tibetaans gerstebrood en over ons boek |
![]() |
VELT In hun tweemaandelijks tijdschrift Seizoenen is ons boek besproken door Lieven David, |
![]() |
3 december, leuk, vandaag staat ons boek in De Correspondent.. Goed artikel van Thomas Oudman. Discussieer mee als je abonnee bent. |
![]() |
Anneke Ammerlaan schrijft het voorwoord in ons nieuwe broodboek. Zij refereert aan haar bijdrage in dit boek. Dit twittert ze over het boek. |
![]() |
Yolanda van der Jagt heeft redenen om het boek mooi te vinden |
![]() |
NRC special over Brood |
![]() |
Joow, wat een gedegen verhaal van MergenMetz over ons nieuwe boek. |
![]() |
Ook Broodsmakelijk.nl maakte een super gedegen boekbespreking op hun site. |
![]() |
Rien Kos, |
![]() |
Xandra bakt brood |
![]() |
Peer Schilperoord heeft Sieben Getreide geschreven. |
![]() |
|
![]() |
(met dank aan Twitter WUR Plant) |
![]() |
Artikel in The Optimist nov/dec 2020 met 5 boeken om te verloten |
![]() |
Boeken top 3 |
![]() |
Weer terug naar de oude granen Noordhollands Dagblad 23 oktober 2020 Cas Broxterman |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Fotograaf van Oude granen, nieuw brood is Theo Jennissen. Who is this man? |
![]() |
Beesham Soogrim doet mee in het boek. Hij leest ongetwijfeld beter Zweeds en Engels dan Nederlands. |
![]() |
Leuk om uit je eigen boek te bakken. Superleuk om van je medeschrijvers iets nieuws te leren, zoals over gibberine in de aleuronlaag, bladzijde 13. |
![]() |
Peter Voshol introduceert in het boek het begrip: belevingskwaliteit. (zie bladzijde 78) Wat bedoelt hij daarmee? Ultrakort interview aan de Lek. |
![]() |
Soms staat er in het boek: zie verder op wiebaktmee. Zoals hier bij het stukje over Moederkoorn op bladzijde 71. Lees het hier: moederkoorn op wiebaktmee. |
![]() |
Bij 'verbetermiddelen' op bladzijde 97 staat: zie wiebaktmee. BakkersVakbeurs 2019 Goed Brood, lezing. |
![]() |
Bij 'brood met lupinemeel' op bladzijde 135 wordt verwezen naar broden met hele gekookte peulvruchten op wiebaktmee. Hier staat alles op een rij. |
![]() |
We hebben het Handboek voor den Nederlandschen landbouw en veeteelt uit 1901 geregeld gebruikt. Wageningen University & Research heeft een digitale versie van dit boek op het net gezet. Prachtig. |
![]() |
brood maken van Nederlands graan. |
![]() |