eerder gebakken

Plantenspuit en verloren website

 

Graanenbrood

Waar is graanenbrood gebleven, de superwebsite van Theo Rombout, mijn webbouwer/broodbakker/graanwandelaar/graanfotograaf? De links die ik op wiebaktmee naar www.graanenbrood.nl had staan werkten niet meer. Theo gemaild. Wat blijkt. De site is verplaatst naar www.graanenbrood.rombout.info Aha, gelukkig, we kunnen weer naar zijn foto's van granen en broden kijken. 

 

De tweede linkbloemenspuittien

van vandaag is naar de site Broodsmakelijk.nl. Voor ons nieuwe boek verwijs ik enkele keren naar deze site. Het is zeer informatief, geen idee welke mensen er achter zitten maar ze zijn zeer ingevoerd in de graan- en broodwereld. Dankdankdank voor het maken van deze site, onbekenden.

Gisteren kwam ik een stukje tegen over plantenspuiten en legoinella. (thxs Theo Rombout). Aha. Elke keer als ik de plantenspuit gebruik, realiseer ik me dat het oude water er uit moet, (kan niet goed zijn, zolang in plastic fles) en vaak denk ik: ik maak de bovenkant van de broden wel met mijn handen nat: handen onder de kraan en voorzichtig deppen. En soms denk ik: ik moet een glazen fles kopen met zo'n spuitkop. Maar het gevaar van 'uit de handen laten vallen' schrikt af, een mens wil alles rondom het deeg maar geen scherven van glas.

Dus wat een uitkomst. De informatie van Broodsmakelijk.nl. Het gevaar van de legionella bacterie is te voorkomen door de spuit - met een doek omhuld- enkele keren schoon te spuiten. Als je daarna schoon water in de plantenspuit doet, is de kans op legionella nihil. 

Superdank voor jullie uitzoekwerk, mensen van www.broodsmakelijk.nl