eerder gebakken

Hummusweken10

(en varianten op dit gerecht uit het Midden-Oosten)

 

Hummus

Hummus komt van het Arabische woord voor kikkererwten.
Het is een puree, op basis van kikkererwten en tahin (sesampasta); verder citroensap, olijfolie, kruiden. Het is heerlijk bij een stukje lekker brood. Het is ook weer een prachtige aanvulling op brood; immers hummus bevat kikkererwten (peulvruchteiwitten) en brood bevat graaneiwitten. De bouwstoffen van beide soorten eiwitten - aminozuren - worden nog beter opneembaar in het menselijke lichaam, als ze samen gegeten worden.

 

Ineke Fienieg

Het artikel voor Bakkerswereld - verschijnt komende week - heb ik samen met Ineke Fienieg geschreven. Zij is natuurvoedingskundige, zie haar website Voedwel. Daar staan mooie hummus varianten op. 

 

 

varianten met diverse peulvruchten

Linzenpaté

Groene hummusgroeneerwtengekookttien

Bietenhummus

Rode linzen beleg

Prei-linzen beleg

Witte bonen spread