|
meelkookstukbrood met gist,
bladzijde 129 boek Oude granen, nieuw brood
Dan Barber over eten, verbonden met cultuur en met aarde.
(schrijft veel over tarwe, dus interessant voor bakkers)
lokaal brood van rode emmer en Sint Jansrogge
Vikingbrood, gebakken door Annie Schaftenaar
boekweitbrood met een deel tarwebloem
Wie neemt de Schnittfix weer in productie?
Hier met dunne sneetjes Vikingbrood.
Rectificatie recept op bladzijde 199 van Beesham Soogrim
Gelukkig 2021 met sober goed brood.
panettone 2020 recept van Calvel
Pasta madre, oefenen voor kerstbrood 2020
Sieben Getreide, voor wie Duits kan
Rauw er in of eerst blancheren?
Zoet desem Anita Šumer en Stefan Cappelle
Bakken in blikken en potten en pannen.
Tritordeum uit Zuid-Limburg
oogst 2020
Teveel moederdeeg. Wat nu?
Pannenkoeken en koolflappen.
Driemaal is scheepsrecht:
proefbakken met Waldboeren eenkoorn- en emmermeel
Gelijk uitproberen, dat CNF uit ons nieuwe boek.
Mooi nieuw broodboek
(heel anders mooi dan het onze dus koop ze gerust allebei)
Gierst, van zaad tot oogst
filmpje van Mathias De Blanck
NIEUWE BROODBAKLESSEN VOOR 2020/2021 bij Ineke thuis
HOOGUIT 3 DEELNEMERS PER KEER
Bye bye Babylon
(twee jaar broodbakken met Doornik granen)
31 aren van 2 korrels populatietarwe, handmatig oogsten 2020
foto Charlotte von Kries
(met dank aan de nieuwsbrief Bakkerswereld 13-8-2020)
Tritordeum in Zuid-Limburg.
De groei was voorspoedig en de oogst was prachtig.
5 augustus, laatste Happy Walking in the Grain
Volg het groeiseizoen Doornik Natuurakkers op logboek 2020.
Nederlandse regelgeving (zuur)desembrood per 1 juli 2020
Eenkoorn gistbrood en eenkoorndesembrood
Broodsmakelijk.nl over plantenspuiten
&
link naar graanenbrood die ik kwijt was
The Learned Pig, zeven afleveringen over graan, malen, brood
Podcast voor thuiszitters
ZELF BROOD BAKKEN
in tijden van Corona
Gistbrood of desembrood
inclusief moederdeeg maken,
stencil van mijn broodbakles
Vegan of luxe brioche: Paasbrood 2020
van 1 kilo bloem en 8 gram instantgist en TIJD
meelkookstuk Oberkulmer Rotkorn spelt
en kleine studie over SPELT
Les Ambassadeurs du Pain, Respectus Panis
vooroefening paasbrood volkorenmeel
Van 1 1 1 1 nu naar 1 1 anderhalf anderhalf,
de macrobiotische haverkoeken.
Kerstbrood 2019, simpel en lekker
(vegan)
Roggebrood met krenten en cranberries
(uit het prachtige nieuwe broodboek)
Populatietarwe van Doornik,
voorheen Heliaro populatie geheten.
Roggerondje 2.0; niet-koude deegvoering
moederdeeg zelf starten, desembrood maken
link naar Smaakacademie Achterhoek
Meelkookstuk, prima voordeeg bij oude granen
Prachtig artikel in The Guardian over de eerste populatietarwe
- Tom Wolfe, Engeland - die officieel verhandeld mag worden.
Who's afraid of rye? Ik niet. Integendeel.
Brood met (hoeveel) lupinenmeel?
In oktober kun je oude granen zaaien
in je (volks)tuin.
Happy Walking 2019 is voorbij, zie hier logboek
Klik op Eerder gebakken
gerangschikt op chronologische volgorde
Rivetbrood, 82% hydratie, 12 uur rijstijd
Rivet broden, van Rampton rivet en Nonette de Lausanne,
Diversifood
Bakkershanden en zuurdesemculturen
fascinerend onderzoek Rob Dunn lab/Puratos
(foto Theo Jennissen)
De Lactobacillus sanfranciscensis is everywhere
en nog veel meer interessants.
Onze oosterburen zijn doorkneed
in quellen, brühen, kochen
Remesy/YohanFerrantbrood gemaakt
van Witte emmer en Ebner Rotkorn
Goede ervaringen met zuurdesem roggebrood
Sint Jansrogge 2018, Doornik Natuurakkers
Helder artikel van Joanna Blythman, The Guardian, augustus 2018
(niet-coeliakie gerelateerde glutenallergie; waar heeft het wel en niet mee te maken?)
Portal naar allerlei artikelenover OUDE GRANEN
Heritage grains Doonik Natuurakkers 2017 (Engels)