vers brood

 

emmerstien

 Happy Walking in the Grain 2019
elke woensdagavond

 

Klik op Eerder gebakken
gerangschikt op chronologische volgorde

 

zonisoptien

Gehalte aan zuurdesem variëren
(al naar gelang zomer, winter)

 

 

klaartegelsRivet broden, van Rampton rivet en Nonette de Lausanne, Diversifood

 

 

 

houten lepelGlutenarm haverbrood 1 en 2

 

theo25Bakkershanden en zuurdesemculturen
fascinerend onderzoek Rob Dunn lab/Puratos
(foto Theo Jennissen)

 

 

robdunnlabverspreiding Lactobacillus sanfranciscensis60De Lactobacillus sanfranciscensis is everywhere
en nog veel meer interessants.

 

 

 

 

7g

Onze oosterburen zijn doorkneed
in quellen, brühen, kochen


 

 

rijsmanierentien

Lezing Bakkersvakbeurs 2019 

 

 

  
tegelRemesy/YohanFerrantbrood gemaakt
van Witte emmer en Ebner Rotkorn

  

naturel rogge

Goede ervaringen met zuurdesem roggebrood  
Sint Jansrogge 2018, Doornik Natuurakkers

 

 

 Prima artikel van Vanessa Kimbell over acrylamide in de korst van brood.
En over andere enzymen die de natuur ons schijnt te geven als het brood van volkorenmeel gemaakt is en met zuurdesem bereid. 

 

 Helder artikel van Joanna Blythman, The Guardian, augustus 2018
(niet-coeliakie gerelateerde glutenallergie; waar heeft het wel en niet mee te maken?)

  

  

Portal naar allerlei artikelenover OUDE GRANEN

 

 

Heritage grains Doonik Natuurakkers 2017 (Engels)

  

 

nachtbrood25

Het boek Nachtbrood